Mislintat wuift Bosz-vraag weg bij Ajax: 'Niet eerlijk om daarover te praten'

Mislintat wuift Bosz-vraag weg bij Ajax: 'Niet eerlijk om daarover te praten'

14 juni om 16:02

Sven Mislintat wil niet vertellen of hij met Peter Bosz heeft gesproken. De Duitse directeur denkt daarnaast dat Maurice Steijn Ajax kan gaan voorzien van karakter, wat de club volgens hem hard nodig heeft.

Mislintat vertelde op de persconferentie dat er vier kanshebbers waren op de trainerspositie bij Ajax, onder wie Steijn en John Heitinga. Mislintat wil niet vertellen of Bosz, die nu is aangesteld bij PSV, ook een optie was. "Het is niet eerlijk om over andere kandidaten te praten, omdat we die niet wilden hebben", stelt hij.

Vervolgens richt Mislintat zijn pijlen op Steijn. "Maurice is een teamspeler. Als je naar zijn teams kijkt, zie je karakters op het veld staan, die complementair aan elkaar zijn en hard voor elkaar willen werken. Dat is echt wat we bij deze club nodig hebben, dat we trots zijn om voor Ajax te spelen en onze teamgenoten willen helpen. We moeten anderen aanvullen met onze kracht."

"Dat is wat we nodig hebben. Dat we trots zijn en onze krachten optimaal benutten", gaat Mislintat verder. "We staan samen voor succes. Maurice heeft er twintig jaar voor gewerkt om hier te zitten. Dat is iets waar ik van houd. Het gaat niet alleen om Ajax-DNA."