Jong Oranje slaagt niet voor laatste test: twee elftallen weten niet te scoren

Jong Oranje slaagt niet voor laatste test: twee elftallen weten niet te scoren

14 juni om 16:20

Jong Oranje had woensdagmiddag zijn laatste test voor het EK onder 21, maar de ploeg van Erwin van de Looi is zeker niet met vlag en wimpel geslaagd. Tegen de leeftijdsgenoten van Japan werd er teleurstellend gelijkgespeeld: 0-0.

Tegen Japan besloot Van de Looi zo veel mogelijk spelers wat minuten te gunnen. Daardoor speelde Jong Oranje in de eerste helft bijna met een compleet ander elftal dan in de tweede helft. Alleen Sepp van den Berg maakte de negentig minuten vol. Jong Oranje probeerde dominant te spelen en had regelmatig de bal, maar toch waren de meeste kansen voor Japan.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Daardoor mocht de formatie Van de Looi niet klagen over een 0-0 ruststand, ondanks dat grote namen als Ryan Gravenberch, Micky van de Ven, Kenneth Taylor en Milan van Ewijk in de eerste helft op het veld stonden. In het tweede bedrijf kregen onder meer Quilindschy Hartmanz, Brian Brobbey, Crysencio Summerville en Quinten Timber de kans om zich te laten zien.

Toch bleven de beste kansen voor Japan, dat echter verzuimde te scoren. In de slotfase kreeg Jong Oranje via Brobbey ook nog een goede kans. De Ajax-spits wist de bal samen met Sven Mijnans er echter niet in te krijgen. Daardoor gaat Oranje niet met een optimaal gevoel afreizen naar het EK in Roemenië en Georgië. De Nederlandse talenten zitten in een poule met België, Portugal en gastland Georgië.