De Boer noemt Oranje-vijftal: 'Verder zie ik geen onmisbare spelers'

De Boer noemt Oranje-vijftal: 'Verder zie ik geen onmisbare spelers'

14 juni om 20:18

Ronald de Boer ziet dat de hiërarchie bij het Nederlands elftal op de schop gaat. De oud-international denkt dat onder meer Memphis Depay niet meer zeker is van een basisplaats.

Sterker nog, De Boer denkt dat Memphis op de bank had gezeten als hij wel van de partij was geweest tijdens de Final Four van de Nations League. "Ik denk dat Memphis, ook als hij fit was geweest, een pas op de plaats had moeten maken voor Malen. Wat hij in de tweede seizoenshelft liet zien bij Dortmund heeft hij altijd al in zich gehad, maar nu komt het er echt uit", zegt de ex-Ajacied tegen Voetbal International.

De Boer is lovend over de Oranje-aanval. "Mooi om te zien hoe Gakpo wordt gewaardeerd in Engeland, ook door Klopp. Ik zie Gakpo wel liever vanaf links. Ik ben ook benieuwd hoe Simons het nu gaat doen tegen de grote landen. Ik ben gek van hem en hij gaat vast een mooie toekomst tegemoet, maar hij staat nu nog onderaan de ladder."

De Boer denkt wel dat de hiërarchie bij Oranje wat wordt opgeschud door Ronald Koeman. "Van Dijk, De Jong, Gakpo, De Ligt en Aké zijn zeker van een basisplek, maar verder zie ik op dit moment geen onmisbare spelers in de selectie."