Gullit erkent talent van Simons: 'Maar zijn leeftijdsgenoten zijn écht verder'

'De leeftijdsgenoten van Xavi Simons zijn écht een stuk verder'

14 juni om 21:59
Laatste update: 14 juni om 22:06

Ruud Gullit erkent het talent van Xavi Simons, echter denkt hij dat de aanvaller nog veel stappen kan maken. Een aantal leeftijdsgenoten is volgens de voormalig topvoetballer 'een stuk verder' dan het twintigjarige talent van PSV

"Simons... Die hebben we eigenlijk nog niet gezien hè, in het Nederlands elftal", aldus Gullit bij Ziggo Sport voorafgaand aan het National League-duel van het Nederlands elftal met Kroatië. "Ik ben heel nieuwsgierig hoe hij gaat spelen. En waarom ben ik nieuwsgierig? Hij wordt in Nederland beschouwd als het allergrootste talent en dat ben ik wel met iedereen eens, maar ik vergelijk hem ook met zijn leeftijdsgenoten Gavi (18), Pedri (20) en Saka (21). En die zijn echt, écht een stuk verder."

Simons heeft zich volgens presentator Wytse van der Goot nog niet laten zien in wedstrijden waarin hij het verschil kon maken. "Nee, en ook niet bij PSV hè, in de belangrijke wedstrijden", stelt Gullit. "Dus ik ben heel nieuwsgierig hoe hij zich vandaag laat zien. En natuurlijk, als hij vandaag een vijfje of een zesje speelt is het niet gelijk slecht, maar ik wil gewoon zien of hij de stappen maakt die nodig zijn om dat talent te zijn en de speler te worden waarvan iedereen denkt dat hij dat in zich heeft. Dat is mijn nieuwsgierigheid, dus daar kijk ik naar uit en ik kijk naar hoe het elftal zich manifesteert."