Steijn maakt 'verpletterende' indruk: 'Daar zat een ervaren en zelfverzekerde man'

Steijn maakt 'verpletterende' indruk: 'Daar zat een ervaren en zelfverzekerde man'

14 juni om 22:56

Maurice Steijn heeft een 'verpletterende indruk' gemaakt op Hans Kraay jr. na zijn eerste persconferentie als coach van Ajax. De analist gaf bij ESPN Vandaag aan dat hij een man met zelfvertrouwen zag.

"Hij maakte een verpletterende indruk", aldus Kraay jr. over Steijn. "Hij heeft natuurlijk ook wel meegekregen dat er kritiek is onder de supporters, maar daar zat een ervaren en hele zelfverzekerde man."

Kraay jr. zag een naar eigen zeggen eerlijke trainer op de persconferentie. Zo zei Steijn dat hij geen grote carrière heeft gehad en dat hij zelf ook geen grote voetballer was. "Maar Louis van Gaal heeft ook niet bij grote clubs gespeeld, Leo Beenhakker was geen grote speler, Aad de Mos was geen grote speler. Dat hoeft geen handicap te zijn. Hij maakte echt een hele goede indruk."

De analist is benieuwd hoe Steijn om zal gaan met de druk in Amsterdam. "Hij gaat er een heel stuk slechter uitzien en hij gaat vervelende columns in zijn nek krijgen. Het is kijken hoe hij daarop reageert. Het is ook kijken hoe hij omgaat met spelers die grote namen hebben en die hij ernaast moet gaan zetten."