Premier League maakt speelschema bekend: vroege krakers wachten op Ten Hag

Ten Hag moet direct aan de bak in nieuw seizoen, net als Van Dijk en Gakpo

15 juni om 10:20

Het Premier League-speelschema voor volgend seizoen is bekend. In speelronde één gaan Cody Gakpo en Virgil van Dijk meteen een topper spelen met Liverpool, terwijl het Manchester United van Erik ten Hag in de tweede en vierde speelronde al krakers af gaat werken.

Donderdagochtend maakte de Premier League zijn speelschema voor het seizoen 2023/24 bekend. Promovendus Burnley en kampioen Manchester City gaan de allereerste wedstrijd van het seizoen spelen in de Engelse competitie, op vrijdag 11 augustus. Gakpo en Van Dijk werken in het eerste Premier League-weekend meteen een kraker af: Liverpool gaat dan op bezoek bij Chelsea. Ten Hag opent met Man United het seizoen in eigen huis tegen Wolves.

Een week later, in speelronde twee, staat er meteen weer een topper op het programma: Ten Hag gaat dan op bezoek bij Tottenham Hotspur met The Red Devils. In zijn vierde Premier League-wedstrijd van het nieuwe seizoen zal de Nederlandse manager het opnemen tegen Arsenal, waardoor hij niet bepaald kan spreken van een simpele seizoensstart.

De laatste Premier League-speelronde staat in 2024 op zondag 19 mei gepland. Het Nederlands getinte Brighton & Hove Albion ontvangt dan Man United, kampioen Manchester City speelt thuis tegen West Ham United en Liverpool neemt het op tegen Wolves.