Dolberg dicht bij overstap naar Anderlecht

Update: oud-Ajax spits Dolberg mag het gaan laten zien bij Anderlecht

7 juli om 18:54
Laatste update: 7 juli om 18:54

Kasper Dolberg is dicht bij een overstap naar België. Volgens Het laatste Nieuws nadert OGC Nice, de huidige werkgever van de Deen, een overeenkomst met zijn nieuwe club: Anderlecht. 

Anderlecht gaat naar verluidt zo’n 4,5 miljoen euro betalen voor Dolberg. Vorige week werd al bekend dat de gevallen Belgische topclub ver wilde gaan voor de spits. Eerst was er sprake van een bedrag van tussen de vijf en zeven miljoen euro, maar de uiteindelijke som lijkt dus iets lager uit te gaan vallen. Volgens HLN zijn de onderhandelingen in een stroomversnelling gekomen. 

De 25-jarige Dolberg, die bij Nice nog een contract heeft tot medio 2024, verliet Ajax in 2019 voor de Ligue 1. In zijn eerste seizoen in Zuid-Frankrijk maakte hij elf doelpunten. In de twee daaropvolgende seizoen maakte hij in totaal twaalf treffers. Afgelopen seizoen werd de Deen verhuurd aan zowel Sevilla als TSG Hoffenheim, waar hij niet wist te overtuigen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Update: RSC Anderlecht heeft de komst van Kasper Dolberg bevestigd. De voormalige spits van Ajax tekent een vierjarig contract bij de Belgische club en komt over van het Franse OGC Nice.