'Anderlecht wil stunten met komst van Dolberg', ook PSV gelinkt aan ex-Ajacied

'Anderlecht wil stunten met komst van Dolberg', ook PSV gelinkt aan ex-Ajacied

10-06-2023 12:15 Laatste update: 12-06-2023 11:12
104

Kasper Dolberg kan zijn loopbaan voortzetten in België. Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad wil Anderlecht stunten met de komst van de 25-jarige Deen, maar ook PSV zou interesse hebben.

De Belgische kranten weten dat Paars-Wit reeds in gesprek is met OGC Nice en ver wil gaan voor Dolberg. De spits verruilde Ajax in 2019 voor Les Aiglons, die 20,5 miljoen euro voor hem betaalden. In zijn eerste seizoen scoorde hij elf keer en werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar door de fans, maar daarna ging het bergafwaarts. Ook verhuurperiodes bij Sevilla en Hoffenheim liepen uit op een teleurstelling.

Dolberg speelde het afgelopen halfjaar dertien Bundesliga-duels, waarin hij één keer scoorde. Het was niet genoeg om Nice te overtuigen van een nieuwe kans. De veertigvoudig Deens international kan voor vijf à zeven miljoen euro worden opgehaald aan de Côte d’Azur. Het is veel geld voor Anderlecht, dat echter dringend verlegen zit om een nieuwe aanvalsleider. Islam Slimani loopt uit zijn contract en Benito Raman moet weg.

Volgens HLN krijgt Anderlecht nog wel geduchte concurrentie. Clubs uit Duitsland, Denemarken, het Engelse Championship én PSV zouden hem ook willen hebben. De nieuwe PSV-trainer Peter Bosz werkte bij Ajax succesvol met hem samen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!