Almere City bedankt Hedwiges Maduro

Almere City bedankt naar Ajax vertrekkende Maduro: 'Overstap was zijn wens'

15 juni om 17:07
Laatste update: 16 juni om 16:47

De overstap van Hedwiges Maduro naar Ajax is nog niet officieel bevestigd, maar Almere City heeft de assistent-trainer alvast veel succes gewenst. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de oud-speler van de Amsterdammers aansluit bij de staf van kersverse hoofdtrainer Maurice Steijn. 

Eerder op donderdag maakte ESPN al bekend dat Ajax en Almere City een akkoord hebben bereikt over de komst van Maduro. "Het klopt dat we een mondeling akkoord met Ajax hebben over Hedwiges Maduro", aldus algemeen directeur John Bes in gesprek met De Telegraaf

De directeur van Almere wil niks kwijt over de inhoud van de overeenkomst, 'maar volgens bronnen rondom Ajax betalen de Amsterdammers enkele tonnen euro’s en wordt de mogelijkheid van huurspelers nader onderzocht', zo is te lezen. "Het liefst hadden we Hedwiges behouden", vervolgt Bes. "Maar een overstap naar Ajax was zijn wens. We zijn Hedwiges dankbaar voor zijn bijdrage aan de promotie naar de Eredivisie en wensen hem veel succes."

De 38-jarige Maduro is een bekend gezicht in Amsterdam. De oud-middenvelder speelde tussen 2004 en 2007 zeventig wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarvoor doorliep hij er de jeugdopleiding.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!