De Jong uit wederom kritiek: 'Niet te veel duels, maar sommige dingen hoeven niet'

De Jong uit weer kritiek op troostfinale: 'Al helemaal niet in de Nations League'

15 juni 2023 om 20:52

Frenkie de Jong heeft nog maar eens aangegeven dat hij niets ziet in een troostfinale aanstaande zondag. Dat gaf de Nederlander aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Jong vindt het helemaal niks om zo’n wedstrijd in de Nations League nog te moeten spelen.

"Ik zei al eerder dat niemand op een wedstrijd om de derde of vierde plaats zit te wachten, op welk toernooi dan ook", luidt de vernietigende conclusie van De Jong. "In de Nations League al helemaal niet. Maar goed, Er komen mensen naar het stadion, veel Nederlanders, dus dat is wel mooi. Een wedstrijd om je te ontwikkelen als team, dat is dit wel weer."

Ook Virgil van Dijk baalt als een stekker dat Nederland om de derde en vierde plaats moet spelen tegen Spanje of Italië. Toch hoopt hij wel dat hij die wedstrijd, ondanks de vele duels dit seizoen, nog mag spelen. "Ik wil altijd spelen, maar het is uiteraard aan de bondscoach. We kunnen echt wel verder met wat we hebben laten zien tegen de Kroaten. Nog één wedstrijd. Dan hebben we een paar weekjes vakantie en dan gaan we volgend seizoen weer verder."