'Ik vond het Nederlands elftal positief en verfrissend, vooral hoe ze begonnen'

Boulahrouz looft specifieke Oranje-speler: 'Dit vind ik echt top'

15 juni om 20:22

Khalid Boulahrouz is helemaal niet zo negatief over het Nederlands elftal. De oud-international van Oranje vond het begin juist erg positief en verfrissend. Één speler vond hij daarbij vooral positief in het oog springen.

"We hebben genoeg redenen om positief naar de toekomst te kijken", zegt Boulahrouz bij Ziggo Sport. "Voorin zijn er ook wat meer jongens die zich aandienen. Ik vond het best positief allemaal. Vooral hoe ze uit de startblokken kwamen was echt heel fris. Ze kwamen gelijk naar buiten met het idee om de tegenstander vast te zetten. Alleen zijn dit wel dingen die je een hele wedstrijd moet volhouden."

Volgens Boulahrouz was Mats Wieffer de echte uitblinker. Vooral op bepaalde rustmomenten tijdens de wedstrijd. "Echt geweldig wat hij doet met opendraaien. Dit is echt top. Bij die goal speelt hij de allerverste speler in, waardoor Kroatië nog verder moet overkomen. Donyell Malen had daarbij het meeste tijd. Wieffer bewijst echt dat hij met overzicht speelt. Hij weet vaak al van tevoren of hij kan opendraaien."