Lof voor Feyenoord-aanwinst: 'Zijn snelheid met bal in Denemarken nooit gezien'

Lof voor Feyenoord-aanwinst: 'Zijn snelheid met bal in Denemarken nooit gezien'

16-06-2023 07:34
35

Feyenoord haalt met Yankuba Minteh een watervlugge dribbelaar in huis. Dat stelt de Deense sportjournalist Fyens Stiftstidende, die de achttienjarige Gambiaan het voorbije seizoen wekelijks in actie zag bij Odense BK.

Feyenoord huurt Minteh van Newcastle United, dat deze zomer zeven miljoen euro voor hem betaalde. "Zijn snelheid met bal aan de voet heb ik in de Deense competitie nog nooit gezien", zegt Rasmussen tegen RTV Rijnmond. "Hij kan zo snel draaien en met de bal wegsprinten bij een verdediger. Daarbij is hij erg sterk met links, waarmee hij vanaf rechts vaak naar binnen snijdt."

Volgens Rasmussen gaat Minteh een grote toekomst tegemoet, maar duurt het nog even voor hij klaar is voor Newcastle. "Feyenoord is een goede stap, omdat Feyenoord al zoveel groter en beter is dan Odense. Het technische voetbal in Nederland past hem."

Wel adviseert de Deense verslaggever om Minteh goed te begeleiden. De vleugelaanvaller werd in februari in het nachtleven gespot, daags voor een belangrijk duel van Odense. Vijf dagen later speelde hij wel, maar trapte hij na zijn wissel een cornervlag in tweeën. "Hij was toen echt niet stabiel en oogde ongelukkig", blikt Rasmussen terug. "Op de training probeerde hij Mads Frökjaer-Jensen van achteren onderuit te halen. Toen zijn teamgenoot verhaal wilde gaan halen werd Minteh alleen maar bozer. Teamgenoten moesten letterlijk op hem gaan zitten om hem te kalmeren."

Rasmussen verplaatst zich in Minteh, die op jonge leeftijd alleen van Gambia naar Denemarken kwam. "Toen hij op zichzelf in een flat woonde wist hij niet eens hoe hij voor zichzelf moest koken. Odense wist daar niet vanaf, dat verraste me wel. Toen hij uiteindelijk bij zijn zaakwaarnemer introk ging alles echt een stuk beter."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!