Ajax en Steijn hebben staf rond: Maduro keert als assistent terug in Amsterdam

Ajax en Steijn hebben staf rond: Maduro als assistent terug in Amsterdam

16 juni om 16:19
Laatste update: 16 juni om 16:42

Ajax heeft de technische staf van Maurice Steijn rond. Hedwiges Maduro gaat definitief aan de slag als rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer, zo maken de Amsterdammers bekend.

Maduro komt over van Almere City FC, dat naar verluidt een vergoeding van enkele tonnen ontvangt. De voormalig middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde van 2004 tot 2008 in het eerste elftal. Hij moet daarmee voor het 'Ajax-DNA' zorgen in de staf. "Hedwiges is Ajax. Hij weet waar deze club voor staat. Hij belichaamt hetgene wat ik ontbeer. Ik denk dat het een perfecte combinatie is", zei Steijn tijdens zijn presentatie.

De 38-jarige Maduro zette zijn eerste stappen in het trainersvak bij de jeugdelftallen van Oranje. In 2020 ging hij bij Almere City aan de slag. Als assistent van Alex Pastoor droeg hij zijn steentje bij aan de historische promotie naar de Eredivisie. De achttienvoudig international maakte er echter geen geheim van dat hij graag wilde terugkeren naar de Johan Cruijff Arena.

Maduro gaat Steijn samen met Saïd Bakkati assisteren. Ook Richard Witschge maakt deel uit van de technische staf, net als Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance trainer). Ajax-directeur Sven Mislintat pikte daarnaast Max Lesser op bij VfB Stuttgart als hoofd analyse.