"Lang is overtuigd dat België hem gaat missen, maar dat zal meevallen"

Kritiek op Lang: 'Niet uitzonderlijk voor iemand die België heet heeft gemaakt'

16 juni om 13:48

Noa Lang wil België verlaten en staat open voor een terugkeer naar de Eredivisie, waar PSV in de markt is. De bekende Belgische verslaggever Peter Vandenbempt vindt het vertrek van de 23-jarige aanvaller jammer, maar zeker niet meer dan dat.

"Lang is ervan overtuigd dat België hem hard gaat missen, maar behalve dan bij de Brugse fans gaat dat gemis nogal meevallen", zegt Vandenbempt bij Het Nieuwsblad. "Elk jaar treuren wij kortstondig om het vertrek van smaakmakers en artiesten, maar elke keer opnieuw staan waardige vervangers op en nog voor het eind van de zomervakantie zijn we de vorige alweer vergeten. Dat Noa Lang vooral niet denkt dat het met hem anders zal zijn."

Volgens Vandenbempt is de Oranje-international vervangbaar. "Dit seizoen kwam hij aan negen goals en zeven assists in de competitie. Twintig spelers scoorden meer dan Noa Lang en acht gaven vaker een assist. Opgeteld waren veertien spelers bepalender voor hun ploeg dan de aanvaller van Club Brugge. Voor iemand die 'het Belgisch voetbal heet gemaakt heeft' is dat niet bepaald uitzonderlijk", sneert de Belgische sportjournalist.

Lang staat in de belangstelling van PSV, maar de Eindhovenaren moeten wel fors in de buidel tasten. Club Brugge verlant zo'n twaalf miljoen euro.