Ruben van Bommel: 'Ik lijk heel erg veel op mijn vader én mijn opa'

Ruben van Bommel: 'Ik lijk heel erg veel op mijn vader én mijn opa'

16 juni om 14:59
Laatste update: 16 juni om 15:16

Ruben van Bommel lijkt naar eigen zeggen op zijn vader Mark van Bommel en zijn opa Bert van Marwijk. De achttienjarige middenvelder, die onlangs MVV verliet voor een stap hogerop bij AZ Alkmaar, vindt het echter vervelend dat de verwachtingen van zijn achternaam zo hoog liggen. Toch heeft het hem veel gebracht.

"Je komt op meer plekken, als je met hem bent. Maar ook de nadelen heb ik zeker ondervonden. Altijd maar vergeleken worden. 'Je bent niet zo goed als je vader', die opmerkingen", aldus Van Bommel in gesprek met Voetbal International. "Qua karakter kun je me met mijn vader vergelijken. Maar ik heb ook veel weg van mijn opa. Altijd willen winnen, dat zit er bij Thomas (oudere broer, red.) en mij wel in. Mijn broer lijkt nóg meer op mijn vader, ook als speler."

Qua spel lijkt Van Bommel eveneens op zijn vader. "Niet dat ik, zoals hij vroeger, bewust in de lijn van een scheidsrechter ga lopen om tegen hem aan te botsen. Dat deed mijn vader om even contact te kunnen maken. Dat gaat vrij ver. Maar kleine dingen kunnen je helpen. Even tijd pakken in de manier waarop je juicht, bijvoorbeeld. Altijd willen winnen, soms uit zich dat bij mij nog in frustratie. Pak ik een gele kaart als iets niet lukt. Je doet dingen die helemaal niet nodig zijn. Als de scheidsrechter een beslissing heeft gemaakt, kun je daar niks meer aan veranderen. Toch zit er iets in me dat ik er dan wat van moet zeggen."