Dortmund biedt op Alvarez

'Spel op de wagen: Dortmund doet Álvarez eerste voorstel voor meerjarig contract'

16 juni 2023 om 16:59
Laatste update: 16 juni 2023 om 17:13

Borussia Dortmund heeft Ajax-speler Edson Álvarez een eerste voorstel gedaan voor een meerjarig contract. Dat meldt De Telegraaf, dat zich baseert op bronnen rond Dortmund. 

"Dat melden bronnen rond de Duitse club", aldus Mike Verweij in de podcast Kick-off. Zodra Álvarez en Dortmund weten dat eventuele persoonlijke eisen een overstap niet meer zullen blokkeren, meldt de club zich in Amsterdam. "Tot dusver is er nog geen bod uitgebracht", weet Verweij. 

"De gebruikelijke gang van zaken is dat het management van Alvarez nu een tegenvoorstel zal doen, waarna Dortmund zal proberen een mondeling akkoord te bereiken. Dat verwacht ik op zijn vroegst volgende week", vervolgt de Ajax-watcher. 

Het is nog niet duidelijk hoeveel Ajax uiteindelijk zal ontvangen voor de Mexicaan, die afgelopen seizoen een van de lichtpuntjes was in een verder slecht seizoen voor Ajax. "Sven Mislintat (directeur voetbalzaken, red.) zal hoog in de boom gaan zitten. Maar de verwachting is dat Borussia Dortmund bereid is ongeveer 35 miljoen euro vast en bonussen te betalen."

Álvarez, die al geruime tijd in verband wordt gebracht met een overstap naar Dortmund, kwam in de zomer van 2019 naar Ajax. Sindsdien speelde hij 147 wedstrijden voor de Amsterdamse club. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten en zes assists. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!