Jonk stopt bij FC Volendam

Wim Jonk stopt als hoofdtrainer van FC Volendam, Kohler (32) opvolger

16 juni om 22:07
Laatste update: 16 juni om 22:21

Wim Jonk stopt als hoofdtrainer van FC Volendam. Hij gaat aan de slag als technisch manager. Matthias Kohler neemt zijn rol als hoofdtrainer voor komend seizoen over. 

Dat nieuws maakt Volendam vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. Jonk begon in 2019 als trainer bij Volendam. Hij bracht de club terug naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen eindigde hij met de club, die een dramatische start kende, knap als veertiende.

Na vier jaar vindt hij het mooi geweest. "Ik heb mijzelf de vraag gesteld of ik door wilde in precies dezelfde rol, met de nadruk op het ritme van wedstrijd naar wedstrijd en alle details. Of dat ik op iets meer afstand zou moeten nemen en de grotere lijnen bewaken. Op dit moment in mijn loopbaan bij FC Volendam, na vier jaar hoofdtrainerschap, voelt dat laatste voor mij beter", zo laat hij weten via de clubsite. 

Jonk lijkt in zijn reactie ook te hinten naar alle bestuurlijke commotie die de afgelopen maanden speelde binnen club. Een aantal mensen vonden dat 'Team Jonk' te veel te vertellen had. "De club moet niet afhankelijk zijn van mijn persoon als hoofdtrainer en als technisch manager kan ik meer toevoegen aan het fundament van de club. Daarbij geeft dit ook een stuk afwisseling en nieuwe energie. Met Matthias hebben we een uitstekende opvolger al in huis, hij weet precies hoe we werken dus de continuïteit is gewaarborgd", aldus de oud-speler. 

Kohler
Volgend seizoen staat dus de 32-jarige Kohler voor de groep. Jonk is er heilig van overtuigd dat hij zal slagen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het eerste elftal bij Matthias in goede handen is en ik zal hem met raad en daad bijstaan."