Ajax grijpt definitief mis: Veldman tekent na Anderlecht-vertrek in Schotland

Ajax grijpt mis na Anderlecht-vertrek: Schotse club presenteert Nederlander

17 juni om 10:10

Robin Veldman gaat definitief aan de slag bij Queen's Park FC. De 37-jarige Nederlander heeft bij de Schotse club een driejarig contract getekend. Het is zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Anderlecht kondigde vorige week het vertrek aan van Veldman, die in Brussel werkzaam was als beloftencoach en interim-trainer. Hij werd nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, waar hij eerder als jeugdtrainer actief was. Niet de Amsterdammers, maar Queen's Park FC gaat echter met hem aan de haal. 

Queen's Park komt uit op het tweede niveau in Schotland. De club liep dit seizoen promotie mis, waarna manager Owen Coyle vertrok. "Vanaf ons eerste gesprek kreeg ik een warm gevoel bij de club", reageert Veldman. "Ons doel is om succes te boeken met aantrekkelijk, dominant voetbal. Dat spreekt me enorm aan."

Dat Queen's Park bij Veldman uitkwam is te danken aan technisch directeur Marijn Beuker. Die laatste kwam in 2021 over van AZ. "Met Robin's ervaring bij twee van Europa's grootste clubs, zijn staat van dienst in het ontwikkelen van jonge talenten en de stijl waarin zijn teams spelen, werd hij al snel onze ideale kandidaat. Ik weet zeker dat Robin ons gaat helpen onze visie verder te ontwikkelen om onze doelstellingen te bereiken", vertelt Beuker.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!