Mokerslag voor Oranje Onder 21: centrumverdediger mist EK door blessure

Mokerslag voor Oranje Onder 21: centrumverdediger mist EK door blessure

17 juni om 13:57
Laatste update: 17 juni om 14:01

Sepp van den Berg moet noodgedwongen het EK Onder 21 laten schieten. De verdediger is door een spierscheuring niet meer beschikbaar voor het beloftenelftal van Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi heeft Shurandy Sambo als vervanger opgeroepen.

De centrumverdediger scheurde bij de laatste training van Jong Oranje een spier, waardoor zijn EK-droom in duigen is gevallen. Ook voor bondscoach Van de Looi is het wegvallen van Van den Berg een flinke tegenvaller. In de laatste oefenwedstrijd tegen Japan woensdag stond de verdediger nog in de basis. Hij vormde het hart van de verdediging samen met Micky van de Ven van VfL Wolfsburg.

De 21-jarige Van den Berg trok in 2019 de deur achter zich dicht bij PEC Zwolle om te gaan voor een avontuur bij Liverpool. Tot nu toe werd hij op Anfield nog geen vaste basisspeler. Hij speelde pas vier duels voor The Reds. Dit seizoen werd hij uitgeleend aan Schalke 04, waar hij door een spierscheuring ook een groot gedeelte van het seizoen moest missen.

Sambo is de vervanger van Van den Berg op het toernooi in Georië en Roemenië. De speler van PSV, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor Sparta, zou in de belangstelling staan van Ajax.