'Blind komt in welke hoedanigheid dan ook, ooit wel een keer terug bij Ajax'

'Blind komt in welke hoedanigheid dan ook, ooit wel een keer terug bij Ajax'

17 juni om 14:19

Simon Zwartkruis denkt dat Daley Blind altijd weer terug zal keren bij Ajax. Dat vertelt de journalist van Voetbal International in NH Radio Sportcafé. Ook oud-voetballer Rinus Israel denkt dat Ajax wel een speler als Blind kan gebruiken.

"Ik denk dat ze nog wel eens aan Daley Blind hebben teruggedacht in de tweede seizoenshelft", vertelt Zwartkruis over Blind. "Hij kan dat. Dat is precies wat ze misten in de tweede seizoenshelft." Blind vertrok afgelopen winter bij Ajax, omdat hij niet op een lijn lag met toenmalig trainer Alfred Schreuder. Die coach is nu vertrokken, net als algemeen directeur Edwin van der Sar.

Ook Israel gokt dat Blind zijn terugkeer naar Amsterdam kan maken nu Schreuder vertrokken is. "Er zijn fouten gemaakt, maar bij Ajax voelt hij zich toch op zijn gemak." Toch lijkt een terugkeer van Blind erg ver weg. De verdediger gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn loopbaan voortzetten bij het Spaanse Girona.

Blind werd tijdens de eerste seizoenshelft regelmatig uitgefloten door de fans van Ajax. "Ik heb niet het idee dat dat voor hem de deur dichtgooit. Hij komt in wat voor een hoedanigheid ooit wel weer een keer terug bij Ajax." Ook Blind gaf eerder al in een interview aan dat hij de deur voor de Amsterdammers altijd open blijft houden.