'Blind heeft gewenste move te pakken en gaat binnen afzienbare tijd tekenen'

'Blind heeft gewenste move te pakken en gaat binnen afzienbare tijd tekenen'

11 juni 2023 om 23:20
Laatste update: 12 juni 2023 om 11:36

Daley Blind gaat binnen afzienbare tijd een contract tekenen bij Girona FC, zo verzekert AS. Volgens de Spaanse sportkrant is het een kwestie van tijd tot de transfervrije overstap is bezegeld.

In #DoneDeal de podcast werd al melding gemaakt van de belangstelling die Girona heeft voor Blind. Nu meldt AS dat de onderhandelingen zich in de afrondende fase bevinden. Naar verluidt wordt de deal binnenkort beklonken. 'Het enige wat dat verhindert, is dat de speler gefocust is op het Nederlands elftal voorafgaand aan de Final Four van de Nations League', zo klinkt het.

Trainer Míchel is voorstander van de komst van Blind. Hij hoopt dat ook dat hij de Oranje-international spoedig kan verwelkomen in het noorden van Spanje. De technische staf is enthousiast over de veelzijdigheid van Blind, die als centrale verdediger, linksback en verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Girona heeft deze transferzomer sowieso grote plannen: naast Blind wil het nog minimaal zeven andere nieuwe spelers binnenhalen.

Blind is zelf ook enthousiast over een move naar Girona. In #DoneDeal wordt uitgelegd waarom. "Ik heb vanuit geluiden gehoord dat Blind één prioriteit heeft en dat is La Liga. Wat het voor hem heel interessant maakt, is dat de club onderdeel is van de City Football Group. Zijn eventuele vervolgstap kan er daardoor ook al aan verbonden worden, met de MLS of eventueel Australië. Deze move heeft dus heel veel interessants voor hem. Dit past wel in zijn carrièreplan en bij Girona zit echt wel wat geld, zij kunnen wat dingen doen. Blind kan daar wel een aardig contract in de wacht slepen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!