Blind kan naar Spanje: 'Extra interessant, MLS-move kan eraan verbonden worden'

Blind kan 'extra interessante' move maken: 'Niet gek als dit rond gaat komen'

9 juni 2023 om 15:05
Laatste update: 9 juni 2023 om 16:06

Een overstap naar Girona FC kan om meerdere redenen interessant zijn voor Daley Blind, zo wordt onthuld in #DoneDeal de podcast. De Oranje-international wil graag naar Spanje vertrekken, terwijl hij zich met deze move ook kan verzekeren van een mooie vervolgstap.

Donderdagavond werd duidelijk dat Girona denkt aan het binnenhalen van de transfervrije Blind. "Girona zoekt nog naar een ervaren verdediger", zo wordt gesteld in #DoneDeal. "Blind is daardoor in beeld, samen met Marc Bartra. Blind zou zelfs al in Girona geluncht hebben met vertegenwoordigers van de club. Doordat hij stand-by staat bij Oranje, kan hij best makkelijk even weggaan."

Bronnen bevestigen het Spaanse nieuws over Blind. "Ik heb vanuit geluiden gehoord dat Blind één prioriteit heeft en dat is La Liga. Hij heeft ook contact met Girona gehad", zo klinkt het. "Wat het voor hem heel interessant maakt, is dat de club onderdeel is van de City Football Group. Zijn eventuele vervolgstap kan er daardoor ook al aan verbonden worden, met de MLS of eventueel Australië."

"Deze move heeft dus heel veel interessants voor hem. Dit past wel in zijn carrièreplan en bij Girona zit echt wel wat geld, zij kunnen wat dingen doen. Blind kan daar wel een aardig contract in de wacht slepen. Ik zou het niet gek vinden als dit rond zou komen", zo luidt de conclusie.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!