Memphis: 'Dat was het moment waarop ik dacht: ze willen me nu breken'

Memphis: 'Dat was het moment waarop ik dacht: ze willen me nu breken'

17 juni om 16:11

Memphis Depay is de commotie rondom de hoed die hij in 2015 droeg toen hij zich meldde bij het Nederlands elftal nog niet vergeten. De 29-jarige aanvaller blikt terug op het voorval van acht jaar geleden.

Op het WK 2014 brak Memphis door in Oranje. Een jaar later verdiende hij een transfer naar Manchester United. "Toen ik op mijn 21ste naar Manchester United ging, was ik na het WK hét jonge talent. Het land was enthousiast. Later ging het mij wat minder bij Manchester United en ging het ook met Oranje niet zo goed", vertelt de Atlético Madrid-spits op het Red Bull Four 2 Score-evenement aan FC Afkicken.

"We verloren wedstrijden, maar dat waren nog wel de jaren dat Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Nigel de Jong en Wesley Sneijder nog allemaal in die groep zaten. En ik werd op de voorpagina gezet. Dat was het moment dat ik dacht: ze willen me nu breken." Memphis denkt te weten waarom hij op een bepaalde manier werd neergezet in de media. "Omdat ik anders ben. Ik hou van fashion, ik ben half Nederlands en half Ghanees, ik heb Ashanti-bloed."

"En zij (de media, red.) lieten mij niet in mijn waarde", aldus Memphis. "Ze wilden het resultaat koppelen aan een jongen van 21 die met zijn hoed binnenkwam en een Rolls Royce reed. Als je nu in Zeist komt, staan er zeven cameramannen van het Nederlands elftal om een foto van ons in onze outfit op social media te zetten. Terwijl ze me juist daarom wilde breken toen ik 21 was."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!