Memphis ziet concurrentie toenemen bij Oranje: 'Dat houdt mij ook scherp'

Memphis ziet concurrentie toenemen bij Oranje: 'Dat houdt mij ook scherp'

10-06-2023 08:55
33

Memphis Depay baalt dat hij de Nations League-eindronde moet missen. De aanvaller van het Nederlands elftal moest zich afmelden met een blessure.

"Ik had verwacht dat ik erbij kon zijn, maar de scan bleek dat niet toe te laten", zegt Memphis tegen ESPN. "Ik wilde heel graag en mijn lichaam voelde goed, dus dat was extra zuur. Mijn vakantie wordt keihard bikkelen om volgend seizoen fit te verschijnen. Dan sta ik er weer."

Memphis erkent dat het vele blessureleed dit seizoen nieuw voor hem is. "Het is een tegenslag. Maar ik val liever vooruit, zodat ik mezelf weer op kan pakken. Het is een leermoment, maar ik heb genoeg ervaring en ben vaak genoeg van zulke momenten teruggekomen. Welliswaar niet in blessures, maar wel in andere dingen in mijn leven. Ik moet gewoon keihard werken, maar natuurlijk had ik dit niet verwacht. Ik ben wel weer op het veld bezig."

Memphis gelooft in de kansen van Oranje, dat het woensdag in de halve finale van de Nations League opneemt tegen Kroatië. "Ik denk dat we gaan winnen. Ik heb heel veel vertrouwen in het team. Ik teken ervoor als we die prijs winnen. Dan heb ik bijgedragen aan het voorwerk. Natuurlijk wil je er graag bij zijn, maar je moet ook je lichaam respecteren", aldus de aanvaller van Atlético Madrid.

Memphis ziet dat er veel talent rondloopt bij Nederland. "Op elke positie is er talent. Dat houdt mij ook scherp, dat is één. En twee: er is meer dreiging van alle kanten. Het is voor mij ook nice als Cody Gakpo elke wedstrijd scoort, of een Steven Bergwijn of Noa Lang. We hebben heel veel spelers met scorend vermogen. Dan krijg ik misschien ook weer meer ruimte."