FC Utrecht verrast en haalt succescoach FC Eindhoven als rechterhand Silberbauer

FC Utrecht verrast met nieuwe assistent: 'Bewezen een uitstekende trainer te zijn'

17 juni 2023 om 17:01

Rob Penders verlaat FC Eindhoven en gaat als assistent-trainer aan de slag bij FC Utrecht. De 47-jarige oefenmeester heeft in de Domstad een overeenstemming bereikt voor een contract van drie seizoenen.

Penders wordt hij Utrecht de rechterhand van Michael Silberbauer. In 2021 begon hij bij Eindhoven aan zijn eerste klus als trainer in het betaalde voetbal. Met die club slaagde hij er twee jaar op rij in om play-offs voor promotie naar de Eredivisie te halen. Een aantal weken geleden strandde Eindhoven in de eerste ronde van de play-offs tegen uiteindelijke promovendus Almere City.

"We hadden Rob al een tijdje in het vizier", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Met meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft hij een goed gevulde rugzak met voetbalervaring. Tevens heeft Rob in zijn afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven bewezen een uitstekende trainer te zijn." 

Penders legt zelf uit dat de keuze voor Utrecht 'eenvoudig te verklaren' is. "Het is een prachtige uitdaging om de ervaring die ik bij FC Eindhoven heb opgedaan nu op een niveau hoger te vervolgen. Ik ben FC Eindhoven enorm dankbaar voor de kans die ik gekregen heb en kijk tegelijkertijd uit naar de nieuwe rol waarin ik ga samenwerken met Michael (Silberbauer red.) en de andere stafleden. De ambities spreken mij aan om met FC Utrecht de juiste stappen te maken. De Eredivisie is altijd mijn doel geweest, dit is voor mij als coach ook de juiste stap in mijn ontwikkeling, bij een hele mooie club."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!