Keerzijde van Feyenoord-succes: 'Mensen gaan op straat naar me schreeuwen...'

Keerzijde van Feyenoord-succes: 'Mensen gaan op straat naar me schreeuwen...'

17 juni om 17:15

Mats Wieffer heeft veel gehad aan de lessen van Feyenoord-trainer Arne Slot in zijn debuutseizoen in de Eredivisie. De controleur ziet echter nog voldoende ruimte voor ontwikkeling en denkt dat hij 'te sociaal' is.

Na de WK-break bemachtigde Wieffer een basisplaats. Deze stond hij de rest van het seizoen niet meer af. "In de winterstop heeft de trainer tegen me gezegd dat ik meer voor mezelf moest opeisen. Als ik het ergens niet mee eens was, dan moest ik er gewoon iets van zeggen, zei hij. Nou, dat gaat allemaal goed nu", zegt hij tegen Feyenoord Magazine. "Niet dat ik dat heel vaak doe, hoor, want ik ben het er vaak ook met dingen eens hoe de zaken gaan."

"De trainer kwam ook vaak met dingen waarvan ik dacht: zo daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht", vervolgt Wieffer, die denkt dat hij fysiek nog stappen kan maken. "Daarnaast vindt de trainer dat ik nog meer voor de goal moet komen. Dat klopt ook wel. In plaats van te schieten, leg ik een bal eerder breed. Als voetballer ben ik eigenlijk te sociaal."

Zijn definitieve doorbraak heeft ook een keerzijde. "Waar ik iets minder van houd, is mijn bekendheid. Steeds meer mensen herkennen mij. Ik vind het aan de ene kant wel leuk om te horen hoe mensen je waarderen, maar ik zit er niet zo op te wachten dat mensen op straat naar me gaan schreeuwen. Kennelijk hoort dat erbij, daar moet ik maar mee leren leven."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!