'In tweede interland toonde Wieffer dat hij vaste waarde kan worden met Frenkie'

'In tweede interland toonde Wieffer dat hij vaste waarde kan worden met Frenkie'

16 juni om 07:14

Mats Wieffer was de beste Oranje-speler in het Nations League-duel met Kroatië. Dat oordeelt John van 't Schip, die denkt dat de middenvelder van Feyenoord zal uitgroeien tot een zekerheidje naast Frenkie de Jong.

Wieffer ontvangt na de 2-4 nederlaag in De Kuip een 7. 'Wieffer speelde een prima wedstrijd en was zowel aan de bal als de tussen de linies ( assist bij eerste goal ) slim en in z'n passing goed', stelt Van 't Schip in De Telegraaf. 'Verdedigend ook een paar keer goed ervoor komend. Spelend in pas zijn tweede interland liet hij zien dat hij degene is die met Frenkie kan uitgroeien tot een vaste waarde. Hij heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt.'

De Jong speelde 'één van z'n minste interlands' en moet het met een 5 doen, maar daar heeft Van 't Schip wel een verklaring voor. 'Vakantie zal hem net als de meesten goed doen na zo’n zwaar seizoen waarin hij ook nog even voordat hij zich bij Oranje melde een wedstrijd met Barcelona in Japan (!) moest spelen als afscheid voor Iniesta. Het was terug te zien. Frisheid in geest en body was er niet.'

Overigens weet Van 't Schip wel hoe hij het middenveld van Oranje verder zou invullen. Hij ziet Xavi Simons graag als aanvallende middenvelder, hoewel de PSV'er (5) tegen Kroatië geen potten kon breken.

Het Nederlands elftal speelt zondag nog de troostfinale tegen Italië. De Kroaten strijden met Spanje om de Nations League-winst.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!