België loopt averij op, Fernandes wijst Portugal de weg tegen Bosnië

17-06-2023 22:42
18

België is er niet in geslaagd de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk te winnen. In eigen land bleven De Rode Duivels steken op een gelijkspel. Portugal won zijn kwalificatieduel wel overtuigend.

België - Oostenrijk 1-1
De interland tussen België en Oostenrijk is geen wedstrijd waar lang over nagepraat zal worden. Door een doelpunt van Michael Gregoritsch kwamen de Belgen na iets meer dan twintig minuten spelen op achterstand. Onder toeziend oog van Eden Hazard, die in december vorig jaar besloot te stoppen bij de nationale ploeg, speelde België weinig klaar voor rust.

In de rust nam Hazard afscheid van het Belgische publiek. In het tweede bedrijf was België agressiever en werd er meer gecreëerd. Romelu Lukaku zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. Met een knap schot van afstand tekende hij voor zijn 73ste interlandgoal. Tot de overwinning kwam België niet meer, waardoor Oostenrijk koploper in Groep F blijft.

Portugal - Bosnië & Herzegovina 3-0
Portugal had weinig te duchten van Bosnië. Met de 38-jarige Cristiano Ronaldo in de punt van de aanval begonnen de Portugezen aan de kwalificatiewedstrijd. De spits van Al Nassr zag in minuut 22 een doelpunt afgekeurd worden, waarna het thuisland doordrukte. Vlak voor rust zette Bernardo Silva Portugal na een fraaie combinatie op voorsprong.

Bruno Fernandes, aangever bij de 1-0, tekende een kwartier voor tijd zelf voor de tweede treffer van de avond. Diep in de blessuretijd zorgde de Manchester United-middenvelder ook voor het slotakkoord. Portugal heeft na drie wedstrijden nog altijd de volle buit in Groep J. Slowakije volgt met zeven punten, Luxemburg heeft er vier.