Italianen gebrand op winst tegen Oranje: 'Hebben zo veel pieken en dalen gehad'

Italianen gebrand op winst tegen Oranje: 'Hebben zo veel pieken en dalen gehad'

18 juni 2023 om 13:19
Laatste update: 18 juni 2023 om 13:25

Giacomo Raspadori is ervan overtuigd dat Italië er met de winst vandoor kan gaan tegen Nederland. De aanvaller van Napoli neemt net als Oranje de troostfinale erg serieus en kent de passie van de Italianen.

"We moeten ervoor zorgen dat we weer een mooie zegereeks gaan opbouwen. We hebben genoeg talent in de selectie en de vastberadenheid om samen tot iets moois te komen is er ook", zei Raspadori op een persconferentie. De Italianen verloren door een goal van Josélu van Spanje, waardoor de ploeg van Roberto Mancini was gedoemd tot de troostfinale tegen Oranje.

Voor Italië is de Nations League-finaleronde een hoogtepunt in twee turbulente jaren voor de nationale ploeg. "We hebben al de ervaring van pieken en dalen binnen een korte tijd, na de EK-winst en het mislopen van het WK in Qatar. Daardoor word je als team ook weer sterker. Je leert zowel van positieve als negatieve ervaringen. We geven altijd alles voor de nationale ploeg. Het was altijd mijn droom om het shirt van de nationale ploeg te dragen."