PSV-huurling Silva wil niet terug naar Wolves: 'Veel psychologische littekens'

PSV-huurling Silva wil niet terug naar Wolves: 'Veel psychologische littekens'

19-06-2023 10:15
23

Fábio Silva stuurt aan op een vertrek bij Wolverhampton Wanderers. De twintigjarige Portugees trekt de deur bij de Premier League-club het liefst definitief achter zich dicht, zo vertelt zijn zaakwaarnemer aan The Wolfpack.

Silva speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis bij PSV. Hij scoorde vier keer en gaf één assist in veertien Eredivisie-duels, maar een langer verblijf lijkt uitgesloten. De spits werd eind mei in verband gebracht met rivaal Ajax. Ook de Amsterdammers zijn echter nog niet erg concreet. 

Voor Silva staat desondanks vast dat hij weg wil bij Wolves, dat hem in 2020 nog voor veertig miljoen euro overnam van FC Porto. "Fábio houdt van de fans, maar het seizoen 2021/2022 heeft veel psychologische littekens bij hem achtergelaten. Wij voelden niet dat er bescherming was voor een negentienjarige jongen, die in zijn debuutseizoen, op achttienjarige leeftijd, vier keer scoorde en vier assists gaf", zegt zaakwaarnemer Carlos Oliveira.

"Het is niet ons idee om verder te gaan bij Wolves. We zitten op dezelfde golflengte en kijken wat het beste is voor Fábio", vervolgt de belangenbehartiger. "We werken aan een verkoopvoorstel. Wij willen het liefst een definitief vertrek, laten we zien wat de bereidheid is van Wolves. We willen op een goede manier uit elkaar gaan en hopen dat de club zijn investering terugverdient."