Verbruggen (20) heeft droomtransfer naar Premier League te pakken

Verbruggen heeft droomtransfer te pakken: 'Hij kan erg belangrijk worden'

3 juli 2023 om 14:05
Laatste update: 3 juli 2023 om 14:15

De Premier League-droom van Bart Verbruggen gaat in vervulling. Brighton & Hove Albion neemt de Nederlandse doelman, die voor vijf jaar tekent, over van RSC Anderlecht. Naar verluidt kost Verbruggen zo'n twintig miljoen euro.

Verbruggen (20) maakte afgelopen seizoen veel indruk onder de Anderlecht-lat en overtuigde daarmee meerdere Premier League-clubs, waaronder promovendus Burnley én het Manchester United van Erik ten Hag. Brighton gaat nu officieel met de jeugdexponent van NAC Breda aan de haal. Brighton en Anderlecht doen geen mededelingen over de transfersom, maar het zou gaan om een bedrag dat richting de twintig miljoen euro gaat.

Verbruggen heeft bij de nummer zes van de Premier League getekend tot medio 2028. The Seagulls, die ook Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Kjell Scherpen onder contract hebben staan, debuteren volgend seizoen in Europa. "Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te voetballen", liet Verbruggen onlangs optekenen. Verbruggen is neo-international van het Nederlands elftal. Recent was hij actief op het EK O21.

Manager Roberto De Zerbi is erg blij met de komst van de Bredanaar. "Ik ben erg blij dat Bart bij ons heeft getekend", vertelt de Spanjaard tegen de clubkanalen. "Hij is gewend om een soort voetbal te spelen dat vergelijkbaar is met dat van ons. Hij zal goed in onze groep te passen. Hij heeft de potentie om de komende jaren een zeer belangrijke speler voor de club te worden."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!