Done deal: Cerny verlaat FC Twente voor topcontract in Bundesliga

Done deal: Cerny verlaat FC Twente voor topcontract in Bundesliga

23-06-2023 12:32 Laatste update: 12:42
41

Vaclav Cerny mag zich officieel speler van VfL Wolfsburg noemen. De nummer acht van het voorbije Bundesliga-seizoen plukt de 25-jarige aanvaller weg bij FC Twente.

Cerny speelde de laatste maanden de pannen van het dak in Enschede, was goed voor vijftien goals en elf assists en die prestaties hebben hem een transfer naar één van de vijf grootste competities van Europa opgeleverd. Wolfsburg, dat het afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Bundesliga, contracteert hem voor vier seizoenen.

Wedden

Meer odds

Voor Cerny is het een mooie beloning. Hij stond in de jeugd van Ajax te boek als groot talent, maar zware (kruisband)blessures remden zijn ontwikkeling. Een echte doorbraak in Amsterdam bleef uiteindelijk uit, hoewel hij sporadisch in het eerste elftal speelde. Via FC Utrecht belandde de international van Tsjechië bij Twente.

Doordat Cerny nog tot medio 2025 onder contract stond, kan Twente een forse transfersom vragen. Wat Wolfsburg precies betaalt, maakt de club niet bekend. Naar verluidt gaat het om een bedrag van zo'n acht miljoen euro. Cerny moet in de Volkswagen Arena de naar Eintracht Frankfurt Omar Marmoush doen vergeten. Hij wordt ploeggenoot van onder anderen Micky van de Ven.