Vertrouwen in Steijn is enorm: 'Hij gaat van Ajax een kampioensteam maken'

Vertrouwen in Steijn is enorm: 'Hij gaat van Ajax een kampioensteam maken'

20-06-2023 13:21 Laatste update: 13:55
175

Ralf Seuntjens is ervan overtuigd dat de periode van Maurice Steijn bij Ajax een succes kan worden. Dat vertelt hij in gesprek met VoetbalNieuws. De twee werkten samen bij VVV-Venlo en Seuntjens denkt dat Steijn de kwaliteiten heeft om Ajax verder te helpen.

"Met zijn vaardigheden kan hij dit echt tot een succes gaan brengen", vertelt Seuntjens over het avontuur van Steijn bij Ajax. "Daar ben ik wel van overtuigd. Ik denk dat hij gewoon altijd heel realistisch kijkt naar hoe een tegenstander is. Hoe de wedstrijd verloopt. Daar stemt hij het gewoon op af. Hij weet heel goed welk materiaal hij heeft en waar hij de spelers neer moet zetten. Dat is ook niet onbelangrijk. Hij is heel veelzijdig in mijn ogen."

Seuntjens ziet dat het wel een stuk moeilijker is geworden nu het intern rommelt bij Ajax. Problemen ziet hij daar alleen niet in. "De club staat natuurlijk wel in vuur en vlam. Maar dat kan zo ook weer overwaaien. Maurice weet precies hoe een organisatie in elkaar zit. Bij Ajax is dat wel anders dan bij de clubs waar hij gewerkt heeft. Maar hij is gewoon zo slim. Ik denk echt dat hij er een kampioensteam van gaat maken."

De speler van het Japanse FC Imabari is in ieder geval erg blij voor zijn oude trainer. Steijn liet hem ook bij Sparta meetrainen toen Seuntjens net terug kwam van zijn revalidatie. "Ik heb hem een app gestuurd, maar ik denk dat er duizenden heeft gekregen. Dus niet echt heel uitgebreid, maar ik heb hem wel enorm veel succes gewenst."