Di Maria keert terug bij Benfica

'Di María keert terug bij eerste Europese liefde en wordt teamgenoten met Kökcü'

21 juni om 10:14
Laatste update: 21 juni om 14:45

Ángel Di María gaat terugkeren bij Benfica. Dat melden zowel diverse Portugese media als transferexpert Fabrizio Romano. De 35-jarige aanvaller speelde tussen 2007 en 2010 ook al voor O Glorioso. Dit seizoen vertrok hij transfervrij bij Juventus

Maandag maakte de Portugese krant A Bola al bekend dat Di María aan de vooravond staat van een terugkeer naar Benfica. Inmiddels lijkt de transfer al zo goed als rond. Volgens Romano zet de Argentijn een dezer dagen zijn handtekening onder een nieuw contract, dat waarschijnlijk tot 2024 zal lopen. 

In zijn drie eerdere jaren bij Benfica groeide Di María uit tot een speler op topniveau. In die eerste periode bij de Portugese grootmacht speelde hij 121 wedstrijden. Daarin was hij goed vijftien doelpunten en 28 assists, waarmee hij uiteindelijk een transfer naar Real Madrid afdwong. 

Mocht de terugkeer naar Benfica daadwerkelijk doorgang vinden, dan wordt hij teamgenoten met Orkun Kökcü. Hij kwam onlangs over van Feyenoord. In de voorbereiding speelt de ploeg van trainer Roger Schmidt overigens nog een oefenwedstrijd tegen de Rotterdammers. Dat duel wordt afgewerkt op 30 juli.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!