Kökcü: "Op dat moment wisten wij zeker: het moest Benfica worden"

Kökcü onthult: "Op dat moment wisten wij zeker: het moest Benfica worden"

12 juni 2023 om 09:40

Orkun Kökcü besloot al in april dat Benfica zijn nieuwe club moest worden. De 22-jarige middenvelder kiest heel bewust voor O Glorioso, waar trainer Roger Schmidt bovendien duidelijk liet blijken dat hij hem er per se bij wilde hebben.

"Benfica wilde mij al heel lang, heel graag hebben", zegt Kökcü tijdens zijn eerste mediaoptreden in Lissabon, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dit was de beste stap voor mijn carrière. Benfica is een sterke club, óók in de Champions League. Mijn ouders zijn gaan kijken naar Benfica tegen Inter in de kwartfinale van de Champions League. Op dat moment wisten wij zeker: het moest Benfica worden."

Tijdens zijn presentatie in het Estádio da Luz kreeg Kökcü het shirt met rugnummer 10 uitgereikt door technisch directeur Rui Costa. Vader Halis, moeder Sibel en broer Ozan waren ook aanwezig. "Dat was belangrijk voor mij", aldus de Turkse international. "Ik was heel jong toen Rui Costa voetbalde, maar ik heb videobeelden van hem bekeken. Het is een eer om juist van hem het nummer 10 te krijgen."

Kökcü levert Feyenoord een recordbedrag op. De Nederlandse kampioen ontvangt 25 miljoen euro, plus vijf miljoen aan gegarandeerde bonussen. Bij een toekomstige transfer gaat nog eens 25 procent van de winst naar Rotterdam.