''Here we go': Gündogan gaat Manchester City na zeven seizoenen verlaten'

''Here we go': Gündogan gaat Manchester City na zeven seizoenen verlaten'

21-06-2023 18:52
52

FC Barcelona is erin geslaagd Ilkay Gündogan in te lijven. De 32-jarige middenvelder loopt eind deze maand uit zijn contract bij Manchester City en vertrekt dus transfervrij naar Catalonië.

Volgens Mundo Deportivo en transferexpert Fabrizio Romano heeft Gündogan zijn handtekening al gezet. De Duitser tekent een contract voor twee seizoenen bij FC Barcelona, met een optie voor een derde seizoen. De middenvelder heeft de medische keuring ook doorstaan. Gündogan is daarmee de eerste zomerversterking voor Barcelona.

City wilde graag met Gündogan door, terwijl ook diens oude club Borussia Dortmund naar hem informeerde. Barcelona trekt aan het langste eind. Gündogan, 67-voudig international van Duitsland, vertrekt als aanvoerder bij The Citizens. In totaal speelde hij 304 officiële duels voor City. Daarin scoorde hij zestig keer en gaf hij veertig assists.

De prijzenkast van Gündogan is in Manchester goed gevuld. Hij werd vijf keer kampioen van Engeland, won twee keer de FA Cup, vier keer de League Cup en twee keer de Engelse Supercup. De grootste prijs werd recent gepakt, toen City ten koste van Internazionale beslag legde op de Champions League.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!