Pusic maakte bijzonder moment mee bij Feyenoord: 'Dat kun je niet beschrijven'

Pusic zag bijzonder moment: 'Ik dacht: ik wil wel eens zien wie dit kan verstoren'

23 juni 2023 om 12:15

Marino Pusic maakte het afgelopen seizoen een moment mee dat hij naar eigen zeggen merkte dat Feyenoord onverslaanbaar is. Dat zegt de assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord in de Met Open Vizier Podcast.

"Het was een moment tijdens ons winterkamp in Portugal", begint Pusic. "Er is een hele goede cohesie in het team en onderling in totaliteit. We hadden een afsluitende avond op het trainingskamp en toen werd er met elkaar gezongen op een dusdanig gepassioneerde manier dat de hele zaal veerde. Je voelde de energie van dit is een dusdanige eenheid en ik had echt het gevoel van ik wil het nog wel eens zien wie dit kan verstoren. Dat kun je niet beschrijven. Die gasten gaan echt door het vuur voor elkaar en die avond heb ik dat echt ervaren."

"Die groepscohesie is cruciaal", vervolgt Pusic. "Als die niet in orde is, heeft elk minder resultaat een extra negatieve lading. Op het moment dat de cohesie oké is, mensen hun rollen geaccepteerd hebben en je een gezonde groepsdynamiek hebt, dan wordt je ook niet snel door een nederlaag uit balans gebracht."