Vurnon Anita volgt de grote sterren: ex-RKC'er kiest voor Saudi-Arabië

Vurnon Anita volgt de grote sterren: ex-RKC'er kiest voor Saudi-Arabië

23-06-2023 19:32
27

Vurnon Anita maakt in navolging van de nodige wereldsterren de overstap naar Saudi-Arabië. De 34-jarige middenvelder tekent transfervrij bij Al Orubah, dat uitkomt op het tweede niveau.

Anita besloot om na drie jaar te vertrekken bij RKC Waalwijk, waar zijn contract afliep. De dertienvoudig international van Curaçao kwam het afgelopen seizoen in alle 34 Eredivisie-duels in actie. Hij tekende voor twee doelpunten en twee assists. 

Wedden

Meer odds

Eerder kwam Anita uit voor Ajax, Newcastle United, Leeds United, CSKA Sofia en Willem II. Hij speelde ook drie interlands voor het Nederlands elftal, maar maakte de switch naar Curaçao.

Er is ook goed nieuws voor trainer Henk Fraser. RKC gaat zich versterken met Richonell Margaret, meldt het Brabants Dagblad. De 22-jarige spits komt over van TOP Oss en moet Fraser van meer opties voorzien voorin. Eerder haalde RKC al Jeroen Houwen en Aaron Meijers naar Waalwijk. David Min keert terug na een verhuurperiode bij Telstar. 

Met onder meer Mats Seuntjens, Pelle Clement, Florian Jozefzoon, Iliass Bel Hassani en Saïd Bakari verliest de nummer negen van de Eredivisie ook veel bekende gezichten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!