Zirkzee over Jong Oranje-teamgenoot Verbruggen: 'Doet me denken aan Neuer'

Zirkzee over Jong Oranje-teamgenoot Verbruggen: 'Doet me denken aan Neuer'

24-06-2023 15:12
13

Bart Verbruggen maakte indruk op Joshua Zirkzee in het eerste groepsduel op het EK Onder-21 met Jong Oranje. De spelers van België stuitten keer op keer op de doelman van Anderlecht.

Dat zag ook invaller Zirkzee. De aanvaller sprak lovende woorden over zijn teamgenoot. "Bart is ongelofelijk goed. Dit was een speciale wedstrijd voor hem. Tegen het land waar hij voetbalt, met een transfer die in de lucht hangt: er waren echt veel ogen op hem gericht", aldus de speler van Bologna FC in gesprek met Het Nieuwsblad.

Vooral in de tweede helft blonk Verbruggen uit. "Met drie of vier topreddingen heeft hij ons uiteindelijk echt in de wedstrijd gehouden. Ik ben ontzettend blij voor hem, al verwacht ik eerlijk gezegd ook niks minder van Bart." Volgens Zirkzee wordt Verbruggen een topkeeper. "Hij pakt niet alleen ballen, hij kan ook zó goed meevoetballen. Bart heeft veel weg van Manuel Neuer, dat heb ik hem al vaak gezegd. Ik wil niet te veel druk op hem leggen, maar da's wel het niveau waar hij naartoe kan."