Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië bij Al Nassr?

Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië bij Al Nassr?

05-07-2023 18:00 Laatste update: 06-07-2023 13:03
18

Cristiano Ronaldo tekende op 30 december 2022 een contract bij Al Nassr tot medio 2025. In Saudi-Arabië ontvangt de Portugese superster een aanzienlijk salaris. Sterker nog: sinds zijn komst is Ronaldo de bestbetaalde voetballer aller tijden. Maar hoeveel verdient hij met dit lucratieve contract? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Ronaldo verdient zo'n 200 miljoen euro per jaar bij Al Nassr. Het is een significante financiële verbetering ten opzichte van zijn passages bij Europese topclubs. De kans is groot dat daar nog een mooi bedrag bij komt, door allerhande (prestatie)bonussen.

Naast het extreem hoge jaarsalaris, streek Ronaldo eind 2022 een tekenbonus van 100 miljoen euro op. Dat werd mogelijk gemaakt door het Saudische Public Investment Fund (PIF), dat sterk in investeert in de nationale competitie en clubs als Al Nassr helpt om grote transfers af te sluiten.

Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo per seconde?

Binnen tweeënhalf jaar tijd zou CR7 een slordige 600 miljoen euro rijker zijn. Als we dit omrekenen, komen we uit op een bedrag van 650.000 euro per dag, ofwel 27.000 euro per uur: bedragen waar de gemiddelde Nederlander alleen maar van kan dromen. Per seconde verdient Ronaldo zo'n 7,50 euro. Dat is gelijk aan het uurloon van een gemiddelde vakkenvuller.

Sponsoren

Ronaldo ontvangt niet alleen geld van Al Nassr, maar ook van verschillende sponsoren. De grootste is Nike. Al sinds zijn tijd bij Manchester United speelt de Portugees op kicksen van het Amerikaanse sportmerk. Nike stort zo'n 16,2 miljoen euro per jaar op Ronaldo's rekening, een bedrag dat nog kan oplopen met een extra vier miljoen euro als hij de Ballon d'Or wint. In 2016 sloot CR7 een levenslange deal af met Nike. In totaal heeft het sportmerk al meer dan 100 miljoen euro uitgegeven aan de aanvaller van Al Nassr, die in het verleden voor grote clubs als Manchester United, Real Madrid en Juventus speelde.

Ook wordt Ronaldo gesponsord door onder meer Clear, MTG, Altice, Tag Heuer en Herbalife Nutrition. Door de samenwerking met laatstgenoemde sponsor zou de doelpuntenmachine in vijf jaar tijd maar liefst 14,5 miljoen euro hebben verdiend.