'Twente kijkt weer rond bij Ajax en wil Ünüvar na teleurstellende verhuurperiode'

'Twente kijkt weer rond bij Ajax en wil Ünüvar na teleurstellende verhuurperiode'

24 juni om 18:38
Laatste update: 24 juni om 18:41

Naci Ünüvar staat op de radar bij FC Twente. De Tukkers hopen de twintigjarige Ajacied naar Enschede te halen, nu Virgil Misidjan en Vaclav Cerny vertrokken zijn. Dat schrijft TC/Tubantia.

Ünüvar stond altijd te boek als een groot talent in de opleiding van Ajax, maar de creatieveling wacht nog steeds op zijn doorbraak. Zijn verhuurperiode bij Trabzonspor werd afgelopen seizoen ook niet waar Ünüvar vooraf op hoopte. Nu kan de aanvaller, die recent voor Turkije koos als land om voor uit te komen, mogelijk de overstap maken naar Twente.

In Amsterdam heeft de geboren Zaandammer nog een contract tot medio 2026, nadat hij vorig jaar verlengde. Het is niet duidelijk op wat voor soort deal Twente hoopt, net zo min als wat de wensen en plannen van Ajax zijn met Ünüvar.

Twente zoekt naar nieuwe buitenspelers, nu Cerny verkocht is aan VfL Wolfsburg en Misidjan transfervrij de deur is uitgewandeld. Eind juli komt de nummer vijf van de Eredivisie al in actie in de voorronde van de Conference League, waardoor enige haast geboden is. Eerder deze zomer nam Twente Youri Regeer al over van Ajax, terwijl de club ook hoopt op een langer verblijf van Anass Salah-Eddine.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!