'Ik heb tegen Ronaldo en vele anderen gespeeld, maar Van Persie was de lastigste'

'Ik heb tegen Ronaldo en vele anderen gespeeld, maar Van Persie was de lastigste'

25-06-2023 14:22
36

Robin van Persie heeft grote indruk gemaakt op Felipe Santana. De 37-jarige Braziliaanse verdediger, die speelde voor clubs als Borussia Dortmund en Schalke 04, vindt de Nederlander zijn lastigste tegenstander ooit.

"Robin van Persie, ongelooflijk", reageert Santana op de vraag wie zijn beste tegenstander ooit was. "Ik heb tegen Cristiano Ronaldo gespeeld en veel andere spelers, maar het was ongelooflijk lastig tegen Robin van Persie. Daarom kies ik voor hem als lastigste tegenstander ooit."

Santana stond in zijn carrière slechts één keer tegenover de voormalig Oranje-international. Dat was op 23 november 2011 in de groepsfase van de Champions League. Het Arsenal van Van Persie won met 2-1 van het Dortmund van Santana. De Nederlandse aanvaller scoorde twee keer voor The Gunners. Het zorgt er ongetwijfeld voor dat de Braziliaan nog nachtmerries van hem heeft.

Tegen Ronaldo speelde Santana overigens twee keer. In 2013 in het duel tussen Dortmund en Real Madrid in de halve finale van de Champions League (2-0 nederlaag) en in februari 2014 tijdens Real - Schalke in de achtste finale van het miljardenbal. Die laatste wedstrijd ging met liefst 6-1 verloren. De Portugees scoorde twee keer en gaf twee assists.

@goalglobal real ones remember just how good robin van persie was at his peak 🔥 @TST #football #soccer #premierleague #tst ♬ HOMELANDER X METRO - N🅰️th🅰️n N🅰️ll🅰️