Cissé mist Tioté: 'Dan komen we samen met Drogba en Touré'

Voormalig Feyenoord-aanvaller mist Tioté: 'Dan komen we samen met Drogba en Touré'

25 juni 2023 om 16:40
Laatste update: 25 juni 2023 om 20:44

Voormalig Feyenoord-aanvaller Sekou Cissé zal zijn goede vriend Cheick Tioté nooit vergeten. De voormalig middenvelder van onder meer Roda JC, FC Twente en Newcastle United overleed in 2017 aan de gevolgen van een hartstilstand.

"We voetbalden vanaf onze zevende samen op straat en deden er alles aan om profvoetballer te worden", aldus Cissé in gesprek met Voetbal International. "We waren trots dat het ons was gelukt en wilden daarom de kinderen op straat helpen. We probeerden samen een voetbalschool op te zetten en een samenwerking te starten met Roda, FC Twente of Anderlecht. Ik probeer dat nu ook nog, maar dat is niet makkelijk in mijn eentje."

Cissé vertrok in 2004 vanuit Ivoorkust naar Roda JC. Vanuit Kerkrade stuurde hij altijd voetbalschoenen naar Tioté, die zelf niet veel later naar Anderlecht vertrok. Nog één keer per jaar organiseert Cissé een wedstrijd ter ere van de oud-middenvelder. "Dan komen we samen om een potje te voetballen met mannen als Didier Drogba, Yaya Touré en Kolo Touré. Drie jaar geleden heb ik daarvoor nog shirts gekregen van Roda JC en Newcastle."