Feyenoord start officieel hernieuwde samenwerking met FC Dordrecht

Feyenoord start officieel hernieuwde samenwerking met FC Dordrecht

26-06-2023 09:40 Laatste update: 10:51
52

Feyenoord start met ingang van maandag officieel een hernieuwde samenwerking met FC Dordrecht. Beide clubs melden dat de Schapenkoppen Pascal Bosschaart hebben aangetrokken, die aan de slag gaat als assistent-trainer. 

Ook worden er een aantal spelers met groeipotentie uitgeleend aan FC Dordrecht, onder wie Guus Baars en de onlangs van Brighton overgekomen Antef Tsoungui. "De Keuken Kampioen Divisie is een goed podium voor talentontwikkeling, dat is de afgelopen seizoenen wel gebleken", aldus Feyenoord-algemeen directeur Dennis te Kloese op de clubsite. "Ons ideaal blijft om er met Jong Feyenoord actief in te worden, maar met FC Dordrecht hebben we direct een enthousiaste en energieke partner in de eerste divisie, waar we een prima tussenstap voor talenten kunnen creëren. Met Pascal Bosschaart hebben we bij uitstek iemand met Feyenoord-DNA ter plaatse die dat proces kan ondersteunen."

Ook Hans de Zeeuw, de algemeen directeur van FC Dordrecht, is blij met de samenwerking. "Ook op sportief vlak gaan we samenwerken", schrijft hij op de clubsite van Dordrecht. "De resultaten op het veld zijn niet in lijn met de ontwikkelingen buiten het veld. Om ook hier een versnelling te realiseren en verbeterslagen te maken zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Feyenoord. Ieder vanuit eigen identiteit en belangen. Zo krijgen wij de beschikking over spelers die normaal voor ons niet haalbaar zijn en krijgt Feyenoord voor hun talenten een goed sportief platform. Daarnaast krijgen wij door de samenwerking ondersteuning op het gebied van scouting, training, coaching en performance. In de vorm van kennis, netwerk en mankracht. Daardoor kunnen wij een grote verbeterslag maken in de organisatie dat moet leiden tot prestatieverbetering van het elftal en ontwikkeling van onze spelers en die van Feyenoord."