'PSV en PSG enthousiast over juweel van São Paulo met prijskaartje van 6 miljoen'

'PSV en PSG enthousiast over juweel van São Paulo met prijskaartje van 6 miljoen'

26-06-2023 14:04
159

PSV is één van de clubs uit Europa die enthousiast is over Rodriguinho, een negentienjarige middenvelder van São Paulo. Dat meldt UOL Esporte. De concurrentie is echter fors, want onder meer Paris Saint-Germain toont ook interesse.

São Paulo is bovendien niet happig op een vertrek van 'zijn juweel', stelt het Braziliaanse medium. Rodriguinho beleeft dit seizoen zijn doorbraak, maar is nog geen vaste waarde. Hij kwam zes keer in actie als invaller, de helft van het totaal aantal wedstrijden van de club dit seizoen. De aanvallende middenvelder kwam nog niet tot scoren en gaf ook nog geen assists.

Toch ligt Rodriguinho goed in de markt. Scouts van PSG, PSV en LA Galaxy zagen hem onlangs aan het werk en raakten enthousiast. São Paulo ziet Rodriguinho het liefst blijven, maar lijkt toch bereid om voor zes miljoen euro mee te werken aan een transfer. Als hij blijft, dan denkt de club dat zijn waarde de komende jaren weleens kan stijgen tot twintig miljoen.

PSV en PSG zijn ook al in een slag verwikkeld om Xavi Simons. De Oranje-international heeft een transferclausule waardoor hij voor zes miljoen kan terugkeren naar Parijs. In Eindhoven zijn ze echter optimistisch over een langer verblijf.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!