Schreuder neemt transfervrije Medunjanin (38) mee van PEC naar Spanje

Schreuder neemt transfervrije Medunjanin (38) mee van PEC naar Spanje

27-06-2023 12:10 Laatste update: 12:24
44

Haris Medunjanin volgt Dick Schreuder naar de Spaanse club CD Castellon. Dat vertelt Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, aan VoetbalPrimeur.

"Medunjanin is weg", aldus Boudesteyn. "Hij is het afgelopen seizoen met veel plezier bij ons gekomen en gaat nu in principe mee met Dick." PEC Zwolle heeft het vertrek van de routinier inmiddels bekrachtigd.

Medunjanin (38) was transfervrij, omdat zijn contract bij PEC afloopt. Het is geen geheim dat hij een goede klik heeft met Schreuder. De twee leerden elkaar kennen bij de Amerikaanse club Philadelphia Union "We waren bijna altijd samen", vertelde Medunjanin een jaar geleden aan RTV Oost.

De twee deden elkaar een belofte: als Schreuder ergens hoofdtrainer zou worden, dan ging Medunjanin mee. En zo geschiedde vorig jaar bij PEC Zwolle. Medunjanin had een belangrijke rol in de promotie. In het kielzog van Schreuder en Medunjanin verhuist ook assistent-trainer Johan Plat naar Spanje.

Medunjanin doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelde later voor Sparta, Real Valladolid, Maccabi tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Coruña, weer Maccabi Tel Aviv, Philadelphia Union, FC Cincinnati. Hij werd met Jong Oranje Europees kampioen. Hij kwam daarna zestig keer uit voor het Bosnische nationale elftal.