Seuntjens komt superlatieven tekort: 'Zoveel respect, zo'n lang applaus...'

Seuntjens komt superlatieven tekort: 'Zoveel respect, zo'n lang applaus...'

28-06-2023 13:28
13

Ralf Seuntjens is dolblij dat hij weer kan voetballen. De spits, die in Japan voor FC Imabari speelt, maakte onlangs zijn rentree na een strijd tegen lymfeklierkanker.

In mei 2022 werd er een tumor gevonden bij Seuntjens. Na een zwaar behandeltraject ging zijn wens ruim een jaar later, toen hij weer mocht invallen, in vervulling. Seuntjens noemt het in gesprek met VoetbalNieuws 'iets magisch'. "Na zo'n lange tijd dit bewerkstelligen, dat maakt me enorm trots", zegt hij. "Het wordt me ook enorm gegund hier. Echt prachtig om mee te maken. Ongelooflijk dat het zo snel is gegaan. Mijn kids hebben het op tv kunnen zien. Dat is niet in woorden uit te drukken."

De 34-jarige aanvaller werd bij zijn terugkeer in Japan onder luid applaus ontvangen. "Dat was natuurlijk fantastisch", aldus Seuntjens. "Het ontvangst straalde zoveel respect uit. Zo'n lang applaus. Allerlei dingen die ze regelen hier. Dat probeer je in meerdere vormen terug te geven. Zoals normaal gedrag en hard trainen. Je probeert alles te doen wat je kan."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!