PSV wacht 'Hollandse School Plus': 'Peter is niet naïef, hoor'

PSV wacht 'Hollandse School Plus': 'Peter is niet naïef, hoor'

29-06-2023 20:28 Laatste update: 20:29
67

Guus Hiddink denkt dat PSV een goede keuze heeft gemaakt met de aanstelling van Peter Bosz. De voormalig trainer van de Eindhovenaren vindt de keuze voor Bosz 'verfrissend'. Hiddink denkt ook dat de manier van spelen die de coach hanteert aan kan slaan.

Na Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij kiest PSV voor een trainer zonder PSV-verleden. "Een goede beslissing denk ik", zegt Hiddink tegen Voetbal International. "Ik ken Peter redelijk, hij wil attractief voetballen, maar hij is niet naïef, hoor. Als het over het Nederlands voetbal gaat, ook in het buitenland, gaat het vaak over de Hollandse school. Heeft natuurlijk met het WK '74 te maken. Maar Hollandse school Plus maak ik daar dan altijd van. Want de Nederlandse teams die succesvol zijn geweest hadden naast een goede aanval ook een uitstekende verdedigende balans."

Wedden

Meer odds

Hiddink denkt dat Bosz bij het PSV-dna past. "Een goede trainer is belangrijk en Peter heeft veel ervaring bij ook grote clubs, maar in- en verkoop van spelers is net zo belangrijk. PSV moet de beste spelers zien te houden en goed inkopen om het spel van Peter te kunnen spelen. In mijn tijd moesten we ééns in de drie jaar kampioen worden. Dat is nu al vijf seizoenen niet gelukt, de hunkering en de druk nemen dus toe. PSV wil de titel en Peter wil die prijs ook een keer winnen."

Bosz begint op 3 juli aan zijn klus in Eindhoven. Dan begint PSV aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!