Vertrouwen in Messi en Busquets is groot in Miami: 'Zijn hier niet voor vakantie'

Vertrouwen in Messi en Busquets is groot in Miami: 'Zijn hier niet voor vakantie'

29-06-2023 22:56
16

Lionel Messi en Sergio Busquets zijn niet naar Miami gekomen om op hun lauweren te rusten. Dat vertelt een overtuigde coach Gerardo Martino in zijn eerste persconferentie bij de club. De Argentijnse coach rekent wel degelijk nog op de twee routiniers.

"Ik heb met Leo en Sergio gesproken", vertelt Martino over zijn hereniging met het duo. De Argentijn werkte al eerder met Messi en Busquets samen toen hij trainer was van FC Barcelona. In Miami is hij de opvolger van Phill Neville. "Soms denken mensen bij Miami aan vakantie, maar deze spelers zijn hier niet om vakantie te vieren", vertelt een overtuigde Martino.

Volgens Martino zit er ook nog genoeg in Busquets en Messi om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. "Ze zijn hier om hard te werken, mee te doen en te winnen. Dat zit in hun bloed. Zij zijn wereldkampioen en kampioen in La Liga geweest. Dit is een prachtige uitdaging. Maar we moeten ook nog een nieuw en goed team samenstellen voor volgend seizoen. Dit seizoen gaan we nog voor de play-offs."