Schreuder krijgt kraakheldere boodschap in Spanje: 'Plan om dan La Liga te spelen'

Schreuder krijgt kraakheldere boodschap in Spanje: 'Plan om dan La Liga te spelen'

30-06-2023 15:01 Laatste update: 15:17
12

CD Castellón is groot nieuws in Nederland, nadat de club Dick Schreuder wist weg te kapen bij PEC Zwolle. Roland Baas, linksback bij de derdedivisionist in Spanje, vertelt in #DoneDeal van VoetbalPrimeur over de ambities van de club.

Bob Voulgaris, eigenaar van Castellón, had Schreuder al langer op het oog, vertelt Baas. "Het is een vijf- à zesjarenplan. Het plan is om dan in La Liga te spelen. Daar heeft de eigenaar alles voor over. De facaliteiten zijn allemaal geregeld voor ons. Een prachtig trainingsveld, prachtige gym, mooie accommodatie...", somt Baas in de transferpodcast van VoetbalPrimeur op.

Voulgaris, die bekend staat als een pokermiljonair, is meer dan alleen een goede gokker. "Hij doet hier alle dingen buiten het voetbal om. Als die op de club is, staat hij ook op het trainingsveld. Hij is een hele goede vent", stelt Baas. "Hij heeft echt alles over voor de club. Dat siert hem als persoon."

Met Schreuder moet Castellón naar La Liga. Hoewel de club op een haar na promotie naar het een na hoogste niveau misliep, moest de voorganger het veld ruimen. "Ze zijn hier gewoon heel enthousiast over hem. Dan kan dat gebeuren", aldus Baas.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!